Täsmällistä työkyvyn tukea oikeilla kysymyksillä

Hei, mitä kuuluu? Miten voit työssäsi?

Milloin viimeksi sinulta kysyttiin näin? Jos tätä on viime aikoina kysytty, oliko siihen mahdollisuus vastata totuudenmukaisesti?

Edellinen blogini käsitteli lomalta paluun jälkeisiä toimenpiteitä työkyvyn ylläpitämiseksi. Otin siinä kantaa toimintojen tasapainottamiseen, jotta lomilla kerätty energia riittäisi mielekkääseen työsuoritukseen ja hyvinvointiin työn arjessa.  Akkujen lataamiseen vaaditaan usein kuitenkin ylläpitoa viimeistään silloin, kun loska ja harmaus yllättää suomalaisen. Edellisen blogini lopussa toivotinkin varmistamaan, että hyvinvoinnista ja työkyvystä huolehditaan ympäri vuoden. Miten se tapahtuu?

Syksy on uusien alkujen aikaa, kiireistä työn puurtamista kesän levon jälkeen. Hypätään alkaviin projekteihin, kiirehditään vuoden loppua kohti asetettuja tavoitteita kohti tai vaihdetaan kokonaan toiseen työhön. Asettaudutaan vuoden ympäri vievään työvuoristorataan, jonka vauhdissa ei ehkä ole mahdollisuuksia keskittyä tarkkailemaan hyvinvointia. Osa meistä muistaa, että hyvinvointiin voisi kiinnittää huomiota, mutta arki ajaa ohitse ja osa taas kerää työkuormaa sen kummemmin pohtimatta. On kuitenkin selvää, että työ on aina toimintaa, joka vie energiaa ja jaksamista.  Millaisia keinoja voisi olla siihen, että kiireen keskellä pystyy pysähtymään ja tarkkailemaan omaa tilannettaan?

Toisille syksy ja sen erilaiset aktiviteetit ovat uusi ja raikas alku, jolloin työhön voi heittäytyä täydellä innolla. Lomien jälkeen jaksaminen ja motivaatio ovat huipussaan ja työ vie mennessään. Työn ihana flow kannattelee, kun työn vaativuus ja oppimistarve kohtaavat sopivassa suhteessa omat kyvyt ja työelämälle asetetut toiveet. Sopivina annoksina flow taklaa myös usein työkykyä alentavaa turhautumista ja kyllästymistä työhön. Se voi vähentää myös työn aiheuttamaa kuormitusta ja toimia jopa energian lisääjänä. Flow on motivaattori, ja hyvä motivaatio on tasapainoisen työkyvyn taustalla. Oikea huikea flow voi kuitenkin kestää vain hetken.  Työssä eteen tulevat haasteet ja ympäristön vaikutus palauttavat usein flowsta takaisin maan pinnalle ja arkiseen puurtamiseen. Millä keinoin jokaiseen päivään saisi hiukan flowta ja intoa?

Yllä olevien kappaleiden lopussa esitän kysymyksen. Toivottavasti ne saivat sinut pohtimaan työkykyä ja sen tilannetta. Jos työssä ilmenee epäselvyyksiä ja ongelmia, ne kannattaa selvittää nopeasti, ennen kuin tulee isompia haasteita. Työkyvyn varhaisen tuen avainasioita on haasteiden ja riskien huomaaminen. Puhutaan myös hiljaisista signaaleista ja niiden havainnoinnista. Työkyvyn haasteissa työntekijä itse on usein hiljaisen signaalin lähde. Asioista kysyminen osoittaa sen, että on kiinnostunut työtekijän tilanteesta ja haluaa selvittää haasteet. Aina ei ole oikeita sanoja kysymään sitä, miten työntekijä voi, eikä sitä välttämättä voi tehdä joka päivä. Kiinnostusta ja halua selvittää työntekijöiden hyvinvointia on kuitenkin mahdollisuus osoittaa ja sen voi tehdä pysyvin keinoin. Työpaikalla kannattaa järjestää tilanne niin, että työkykyyn liittyviä kysymyksiä voi ja saa kysyä avoimesti, mutta myös luottamuksella ja turvallisesti.

Hyviä kysymyksiä, joita voi työn arjen keskellä kysyä:

Onko tässä hetkessä kaikki hyvin?

Miten itse voin? Miten työkaveri voi?

Mikä hyvinvoinnissa vaatii huomiota juuri nyt?

Voinko avoimesti kertoa työkyvyn huolistani esihenkilölle tai muulle työpaikan vastuuhenkilölle?

Tiedänkö esihenkilönä, kuinka alaiseni voivat?

Tiedänkö mitä tehdä, jos työkyvyn huoli ilmenee?

 

Kysymysten esittämiselle ja keskustelulle voi järjestää erilaisia kanavia. Esimerkiksi työkyky-kahvit jonain tiettynä päivänä tai työhyvinvoinnille omistettu teams-kanava voivat toimia helppoina aloituksina. Oleellista on tarjota helppo mahdollisuus keskustelulle ja vielä tärkeämpää on esille tulevien asioiden eteenpäin vienti ja hoito.

Joskus yrityksen, esihenkilön tai työntekijän omat resurssit eivät riitä hyvinvoinnista keskusteluun ja työkyvyn varmistamiseen. Silloin kannattaa kääntyä työkyvyn tukemiseen erikoistuneen asiantuntijan puoleen. Täsmätyökoordinaattori on työkyvyn asiantuntija ja osaa nimensä mukaisesti kysyä juuri ne oikeat ja täsmälliset kysymykset tilanteen selvittämiseksi. Niiden kautta työyhteisön kipupisteet ja haasteet aukeavat nopeammin ja pystyy kohdentamaan juuri oikeat keinot tilanteen parantamiseen.

Tervetuloa oikeiden kysymysten äärelle Täsmätyö -webinaariin 5.10. klo 8.30. Ilmoittaudu tästä mukaan!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Palveluohjaus